Reklama

Panická porucha PP7

zuzka (Ne, 13. 1. 2008 - 10:01)

napsala jsem mi jezdíme místo my. Uvědomuju si hrubku!

zuzka (Ne, 13. 1. 2008 - 10:01)

Dito, Pajko, díky snad si to užijem. Berem boby, lyže, brusle - je tam umělé kluziště (tam, kde jsou v létě tenisové kurty - možná Pajko pamatuješ), je tam hned sjezdovka...solná jeskyně, v Priessnitzu bazén... Tak uvidíme jak to letos bude, loni sníh téměř nebyl.Je fakt, že v létě je tam ještě krásněji - byla jsem s manželem na týden. Ale mi jezdíme v zimě neboť Fandovi je v tomto období hůř. Teplota mu klesla, ráno 37,4, ale hrozně ho bolí v krku.
Taky Eduše přeju vše nej..nej...

Dituša (Ne, 13. 1. 2008 - 08:01)

EDUŠ , VŠE NEJ K SVÁTKU A AT JE TI JEN DOBŘE!

Dituša (Ne, 13. 1. 2008 - 08:01)

Tak Zuzko,příjemný pobyt!Berete s sebou boby:-)?Ani nevím přesně,jak tam ted je,ale asi sníh určitě.

SPala bych ,až hrůza,ale...
Dnes nemusím vaříít,hurá:-)jdem k dědovi na svíčkovou:-)))huráá.Pak muž ,já a dcera do loutkového divadla,tak doufám,že ...však víte,co...
hezkou nedělku...

Pajka (So, 12. 1. 2008 - 23:01)

Zuzko, na lázně Jeseník nedám dopustit. Odrazila jsem se tam od panického dna, doporučuju vřele každému. Asi si je užiješ díky procedúrám, ale synkovi takovou dignózu nepřeju :-( Ještě, že to zdravotnictví není tak docela v háji, netušila jsem, že i dětem dopřávájí pojišťovny úhradu lázní. Aspoň něco... Mějte se tam pěkně, teď tam bude pohádková zima. My jsme tam byli v parném létě a bylo to taky horsky krásné... i když jsem byla vyklepaná nonstop panicko agorafobickým strachem...

zuzka (So, 12. 1. 2008 - 21:01)

Jo a na jak dlouho? To záleží na pojišťovně. My jsme u Všeobecné, ta dává až na 7 neděl - to jsme byli jen jednou, většinou jsme byli na 6 neděl. Ale letos jedeme jen na čtyři, protože ti se kterými se kamarádím, jsou u oborové pojišťovny a ta dává lázně jen na 4 týdny a ti odjedou a mě je tam pak smutno.

zuzka (So, 12. 1. 2008 - 21:01)

DITO, můj kluk byl ze začátku jen často nemocný a dr. nás poslala na alergologii(imunologii) a tam mu zjistili sníženou imunitu, tak jsme jeli do Jánských lázní. ( to mu bylo necelých 5)Ale jak říkám, nikdo mi to nenabídl, ale poradila kamarádka. Už další rok se zjistilo, že má astma a od té doby jezdíme pravidelně - jednou v Kynžvartu (to byl, ale spíš lágr než lázně- tam už bych nejela), a teď po čtvrté do Jeseníku. (tam jsem spokojená)Už se znám s lidma, co tam v tomto termínu jezdí a těšíme se na sebe.Navíc dr.psychiatrička mi napíše papír, že se léčím s PP a tam mi dávají procedůry normálně na pojištovnu....Je to příjemné zpestření. Až to bude aktuální mohu ti napsat víc. Sice bys mohla jet i s mladším dítětem než 3 roky, ale nemělo by procedůry a to by myslím byl pro tebe záhul - jednu vláčet po procedůrách a malou při tom hlídat - bude lepší když obě budou ty procedůry absolvovat. Manžel se mnou jede teď na týden - udělá si takovou dovolenou, ale jasně, že si to musí zaplatit. Fanda má asi nějakou virozu - kašel ani rýmu nemá - jen ty vysoké horečky a trochu ho bolí v krku.Letos strašně moc stůně...

Dituša (So, 12. 1. 2008 - 21:01)

Zuzko,ted musím zaklepat,zatím se bacily a viry drží zpátky,ale v mš o asi dlouho nevydrží a něco dcera přinese.Já teda ještě neslyšela,že by matka s dětmi mohla jet do lázní,když děcka mají často rýmu a kašel.To jste tam jak dlouho? I s mužem?Jeseník mám za humny a znám ho docela dobře.I první sraz panikářů odtud tam byl:-).
tak at malý se uzdraví...chřipka?

zuzka (So, 12. 1. 2008 - 20:01)

Tak jo, JIŘKO, zkus se z toho vyspat, my ti budeme držet palce, ať je ti líp.
DITO ahoj, taky se divím, že po tom všem, co děláš, ještě dokážeš psát. Vánočku jsem v životě nepekla. Myslím, že mnohem víc než milenec by ti pomohlo, když bys s dětma odjela do lázní. Chtěla jsem ti poradit už vícekrát, ale teď je to asi zbytečné, protože ta druhá holčička je ještě moc malá. Ale až jí budou 3 roky - měly by jste určitě jet. Do 6ti let hradí pojišťovna pobyt i matce. Tam by sis odfrkla a nedělala nic jiného než se starala o děti (myslím, co se týče povinností.) Já už takhle jedu s Fandou po šesté. Já si sice pobyt už hradit musím, ale jezdím tam ráda i kvůli sobě.Když tak čtu, jak ti děti často stůňou,určitě bys lázně pro ně dostala, akorát, že člověk se musí zajímat sám. Doktorka mi to nikdy sama nenabídla i když je Fanda astmatik a na lázně má automaticky nárok.Odjíždíme teď v pondělí do Jeseníku, ačkoliv dnes onemocněl - má 40 horečku, ale zabalíme ho do peřin a tam ho z toho dostanou.

jiřina (So, 12. 1. 2008 - 20:01)

No holky, asi jsem nějak přecenila svý síly. Vždycky jsem si myslela, že jsem silná, že si umím vše zdůvodnit, že vše zvládnu. Ale tak to šlo všechno kolem nějak z kopce, začala se ozývat psychika, viz. ledviny, a prostě včera jsem totálně bouchla a přetrvává to dál.
No holt nemám bezedný síly a musím se odstřihnout od segry, protože musím fungovat pro svou rodinu. Takže si asi budu muset zakázat pomáhat jiným, musím si šetřit síly pro sebe a pro svou rodinu. Určitě jsem to vždycky myslela dobře a netušila jsem, co to časem se mnou udělá. CHci poděkovat Haničce, protože minulý týden mi napsala něco, co se v podstatě teď plní. TeĎ nemám ani sílu na vás reagovat, snad to nějak přespím. Pa,pa

Dituša (So, 12. 1. 2008 - 18:01)

Se divím,že vůbec dokážu ted psát,ufff.
Po mupečení vánočky kol 14.h asi jsem ke kávě ochutnala.J si upekla pidivánočku,ale ted ji nechce ochutnat:-).POvěsila jsem nějaký to prádlo a doted jsme malovaly s J na obrovský papír na zemi,takže mě asi ješět čeká lux a umývání podlah:-(.A aby toho nebylo málo,musela jsem sportovat!! Muzika na plný pecky a trsaly jsme,že sotva popadám dech,ech!A čekám nástup ES.

Dituša (So, 12. 1. 2008 - 18:01)

Jasan,připojuji se k řetězu,EVI KRK, nebooj , i když bojíš, tak mysli fakt na moře,les, houby,jak je sušíš a vaříš Krakonošoj kyselo!
Jo,představ si,Milenec:-)))!! Chceš?Půjčím za poplatek.
Ahoj Pajko:-)
Ahoj Zuzko.
-:-Oli???
a ostatní...čau
-:-Jiřino.

Pajka (So, 12. 1. 2008 - 18:01)

Taky si s vámi občas v duchu povídám a okolí se pak ptá, na co myslím, že se tak blaženě tvářím.

Lucko, mé emoce k Tobě se nikdy nezměnily, jen jsem nepochopila, proč Tvé ano. Ale neber to jako výzvu k reakci. Už jsi mi to jistě v duchu naspala...

Jiři, přeju, aby se co nejrychleji smutek odplavil a vrátil optimismus.

Evikrk, posledně jsem se před narkózou loučila se životem, říkala si, že byl fajn, že stál za to. Pak jsem ale zmobilizovala optimismus a řekla si, že andělíčci nedovolí, abych svá mláďata opustila, že toho máme tolik , co spolu prožijeme.Můžeme udělaqt řetěz, jako dřív... Kdy to bude?

Lily, klid. Máš jediného nepřítele a tím jsi Ty sama. Pokus se ze sebe udělat kamarádku. Mně se nedávno při plavání v bazénu zdálo, že voda není vodorovně, ale na kopec. Co udělá panikář? dostane strach. lekla jsem se, ale rychle zapojila rozum. Je-li to projev antigravitace a voda stoupá k nebi, pak s tím nic neudělám a je-li tomůj subjektivní pcit, no tak vidím vodní pahorkatinu pokochám se a nepříjemný strach se změnil v pobavené pozorování a žertovné příměry. Vše se odehrálo jenom v mé hlavě a o tom to vše je. Napíšu Ti mail, ale nevím, jestli to přijde, nikdy nemám Tvoji reakci.

Všem vám přeju krásný zbytek víkendu!!!

zuzka (So, 12. 1. 2008 - 15:01)

EVI, neboj, nahatá snad ne, aspoň toho andělíčka ti nechají, ne? Já se taky moc bojím narkozy, že se už neproberu a navíc je mi po ní pořádně šoufl!Takže tě chápu, tak snad abys myslela na příjemnější věci - třeba, že skotačíš v mořských vlnách, běháš v písku pod palmami ....

evakrk (So, 12. 1. 2008 - 15:01)

Ahoj z hor všem.
Lily, holky už řekly všechno, tak jen se přidávám a myslím na tebe.
Jiřinko, co se děje? Něco tě trápí, nebo prostě jen blbé dny?
Ditušo, milenec jo? Žes nic neřekla?
Ani se mě nechce nic psát. Jsem nějak mimo. Začínám si čím dál víc uvědomovat narkozu, tu hnusnou cestu nahatá, přikrytá jen prostěradlem na vozíku , jak mě vezou na sál. Z toho mám snad největší strach. Jela jsem takhle předloni a mám to moc v živé paměti. No nic.
Ahoj všem.

Jiřina (So, 12. 1. 2008 - 14:01)

LUCKO, DITUŠ, ZUZKO, krásně jste všechno popsaly. Úplně mě až dojímá, jak jsou si lidi opravdu schopni, byť jen přes počítač, pomáhat a být nápomocni při problémech druhých, přestože jim je taky kolikrát ouvej.
ZUZKO, krásné přirovnání s tím provazochodcem, není to o krůčku, nýbrž o myšlence. Nejhorší je propadat sebelítosti, to oslabení a tím zvýšení atak se tím znásobuje. Vzpomínám na Dášendu jak psala, že když jí bylo nejhůř, běhala po zahradě a křičela a křičela, aby ty hnusný myšlenky zaplašila. Radila jsem to i segře, aby se zavřela do nějaké místnosti, vzala polštář /aby nevyděsila sousedy/ a vykřičela se z toho, a něco na tom bude, protože říkala, že se jí vždy ulevilo, tou pomyslnou "agresivitou" to ze sebe setřásla.
LUCKO, ten film, to už se mi taky stalo, jaksi jsem to nebyla já a přitom byla, šla jsem do práce a mezitím před sebou viděla úplně jinou cestu, okolí .... To jsou věci, který se dají zpracovat, neboť neohrožují. Ale při klasických derealizacích obdivuji ty, kteří to ukočírují.
LILY, jak píše Zuzka, už jsi asi v Brně. Určitě většina z nás na Tebe myslí a bude myslet, máš i telefony, třeba od LENKY, takže pomoc Ti může být nablízku. Drž se!
Já osobně mám teď velmi divný dny, rodina se musí obejít beze mě, ještě že mám chápajícího muže. Brečím, brečím, brečím a bojuju .....

zuzka (So, 12. 1. 2008 - 13:01)

Ahoj všem.
Milá LILI, možná, že teď už jsi v Brně, žes to přece jen zvládla (tedy jestli se nepletu v tom, žes tam měla jet tuto sobotu?). Jsem moc ráda, žes mi odpověděla, nebylo mi jasné v čem to je, že ten stacionář nebyl pro tebe to pravé. Uvědomila jsem si, že mám vlastně

Lucie (So, 12. 1. 2008 - 01:01)

zítra až půjdeme se smečkou udivených a vyvalených kolegů manž.na povinnou procházku,což mě tedy vždycky baví
/oh, really beautiful!!!!! oh oh oh / a ono se tady v těch domech bydlí? a to nejsou dekorace-:)))))))????sáhnu si na Karl. mostě na kříž s roztaženýma prstama,tak jak se to má,na každé hvězdě jeden prst... kříž je vedle Jana Křtitele a já tomu věřim,mně vždycky všechno splnil-:)! Ale ted budu myslet na tebe Lily...jenom na tebe,musíš se dostat z toho začarovaného kruhu,musíš si začít věřit,když ti nikdo v životě nevysvětlil,že bez důvěry sama v sebe nemůžeš věřit nikomu a ničemu, a podivuješ se i tomu,že by tě mohl mít někdo rád..když ti nikdo neřekl,jak jsi jedinečná a statečná holka a v tvých nekonečných nezodpovězených otázkách se zmítáš pořád dokola SAMA a SAMA.Je mi tě tak líto...jed tedy do toho Brna,myslím,že nebudu sama, kdo na tebe bude myslet a i to tě musí trochu posílit,uvidíš.......no a poradím ti,jak jsem to dělávala tehdy já,když mě sice nepřepadaly zdaleka takové DR jako tebe,rvala jsem se ale s šílenou AGfob..tak já už jsem to tady asi psala, no asi jsem byla poznamenaná svým okolím ale vždycky jsem si představovala,že ta moje cesta,nebo cokoliv jsem zažívala a bála jsem se reakcí svýho těla, je vlastně FILM,většinou jsem se u toho i politovala,že to bude tragedie ale nepustila jsem do mozku jiné myšlenky/to by mohlo fungovat u těch tvých analýz a rozebírání /než představu jednotlivých záběrů..... na tenhle dům,na tuhle ulici,krásně oblečenou slečnu na ošklivého či krásného souseda v autobuse,záběr na mě jak statečně bojuju,občas to trochu prodejchám,nějaký detail letícího ptáka,jééé to je krásně modrá obloha a do toho mi většinou hrál Bach,i to jsem si dovedla zprostředkovat,hrozně moc to pomohlo kdykoliv a kdekoliv jsem byla sama jen se svýma vyplašenýma myšlankama,které člověka našeho typu tak rády zrazují..jo ten Bach tomu dodal tu dramatičnost-:)!! Lilinko,zkus to,jak už jsem psala dřív...mně dodnes i když už jsem z těhle sraček naštěstí venku funguje automaticky už né soukromé natáčení filmu ale pomyslné psaní dopisů...už jsem si cestou tam i onam vyřídila tolik problémů ale i příjemných vzkazů jen tak sama prom sebe,někdy není důležitý aby ten druhý věděl,co bych mu řekla nebo napsala,stačí,že se s tím srovnám já sama a pro agorafobiky je to úžasná terapie,prostě člověk se odprostí od těch myšlenek coby kdyby...a vítězí!
mimochdem tuhle jsem si při cestě za kamarádkou psala i s Pajkou,je pro mě virtuální a přece mi byla před rokem hodně blízká.. jo Pajko,děkuju za to cos napsala,beru to, ale prosím nedělej unáhlené nepodložené závěry /já je dělávám v životě často a pak bych si nafackovala/,dotyčného to pak hodně mrzí!

Lily (Pá, 11. 1. 2008 - 22:01)

text

Dituša (Pá, 11. 1. 2008 - 21:01)

Jéje,muž zapnul Primu a vidím zas svýho Redforda...ten film je krásnej,ale už ho po4.nechci vidět.Končí ne dle mých představ:-).

Reklama

Přidat komentář