Reklama

Tenisový loket

fíí (Čt, 28. 4. 2011 - 18:04)

8 týdnů po operaci (Hohmann). Trvá , že tam co mě to bolelo to nebolí. test 3.prstu nebolí, jen tahá o kousek níž (ale je to úplně něco jiného) Ruku úplně bez problémů skrčím (bicepsový zdvih, vpodstatě bych mohl i zdvihat čínky, samodzřejmě to nedělám). Mohu si vyčistit zuby, telefonovat, zapnout si knoflík u košile, psát propiskou a pod. bez bolestí. Před operací mě bolelo i otáčení stránek v knížce a oblékání, ostrá řezavá bolest. Test zdvihnutí židle bolí v ráně. Běžné samodslužné práce v domácnosti jsou s malou bolestí nebo jen pocitem "čehosi". Řízení auta bez problémů.Bolí maximální propnutí v ruce. Rameno už bolí jen občas, tím jak sem začal rukou opět volně pohybovat podél těla a nenosit ruku jen v úlevové poloze se to zvýrazně zlepšilo. Svaly na předloktí už také tolik nebolí . Přeci jenom byli 4 měsíce jen pokrčené a nic nedělali. Nic těžkého v ruce nenosím ( tak max. do 5kg a to jen na přidržení). Absolvováno, leser, ultrazvuk (te mi to ale rozbouřil) a LTV ( léčebná tělesná výchova - čili rehabilitační cvičení). Nyní docházím na DD proudy.

fíí (Čt, 28. 4. 2011 - 17:04)

Všem, kteří máte problémy s tenisvými lokty a zejména všem kteří teprve "začínáte" doporučuji koupit si knihu Tenisový loket od MUDr. Koudely (běžně se dá sehnat na netu když si zadáte ve vyhledávači např. zboži.cz a pod..) Stojí od 100 do 130 Kč. Znát informace co jsem se dočetl, tak nemám dnes obtíže jaké mám a nebo jich mám polovivu.

fíí (Pá, 15. 4. 2011 - 13:04)

dobry den, chtela bych se...Dobrý den paní Terezo. Začínám mít stejný problém. Jestli se sem ještě chodíte, dejte vědět, jak jste dopadla, nebo mě, prosím, kontaktujte na [email protected]. Díky

Jana (So, 2. 4. 2011 - 18:04)

Mě to úplně přestalo bolet tak za tři měsíce. To souvisí i s tou běžnou prací. Žádná těžká práce už nepřichází k úvahu, loket nesmí prochladnout a nemá se pracovat ve vlhkém a chladném prostředí, ostatní běžné činnosti lze po těch třech měsících provádět bez problémů.

Tomáš (So, 2. 4. 2011 - 16:04)

Zdravím.Jak dlouho po operaci trvá, než budu moct dělat všechno normálně?
A nebude loket bolet? Už jsem pár týdnů po výkonu, ale pobolívá to.

Jana (So, 2. 4. 2011 - 11:04)

Po opichu jsem ruku měla...Hm, tak to opravdu neznám. Pokud jsi ruku opravdu šetřila, tak si zajdi zpět k doktorovi. Dá se zahájit i celková léčba, tzn. brát léky tzv. nesteroidní antirevmatika, může ti taky nabídnout rehabilitace a další typy konzervativní léčby. Obstřik není jediná léčba. Určitě to nenechávej jen tak, protože z akutního neléčeného zánětu se stává chronický zánět a ten už pak vyléčit nejde.

petraska (So, 2. 4. 2011 - 08:04)

Já jsem po opichu měla...Po opichu jsem ruku měla podle doktora šetřit 2 dny...3 dny jsem se ani nevysmrkala,tak velké bolesti jsem měla. Dnes mám 5 dní po opichu a ještě stále nezvednu ani hrnek....Udělala jsem si záves,ale ruka mě tak bolela i v tom šátku,že jsem to musela sundat. Takže je asi pravděpodobně něco špatně...to se dalo čekat,mám ve všem smůlu.Před opichem jsem neměla ani z pětiny takové bolesti,jako teď.

Jana (St, 30. 3. 2011 - 10:03)

Hezký večer,
mám...Já jsem po opichu měla vždycky 24 hodin větší bolesti než bolel samotný tenisový loket. Po 24 hodinách bolest ale úplně přešla a nebolelo mě nic. Potom souhlasím s Fií, po opichu se ruka MUSÍ šetřit a minimálně 3 - 4 týdny ji vůbec nenamáhat.

fíí (St, 30. 3. 2011 - 08:03)

Hezký večer,
mám...Dobrý den.S bolestmi po opichu nemám zkušenost.Mě to přestalo bolet druhý den a pak jsem udělal tu chybu, že jsem loket zatížil a tím si přivodil zhoršení . Takže má rada je po opichu ruku v klidu, nejlépe ruku na závěs do šátku na několik dní a žádná námaha. S tou bolestí Vám však neporadím .

petraska (Út, 29. 3. 2011 - 22:03)

Hezký večer,
mám otázku,snad i někdo odpoví.Tenisový loket mám prvně,bolesti jsem neměla až tak hroznéa,el bolelo mě to už 3 měsíce,tak jsem včera šla k ortopédovi. Dostala jsem opich a toho se týká má otázka. Mám šílené bolesti,nemůžu ruku ani narovnat,ani ohnout,trpím sebemenším pohybem...musím sedět doma,protože se oblíknout je nad mé lidské síly.
Je to normální? Doktor mě sice upozornil,že mě to "může bolet",ale že budu trpět,jako kůň,o tom se nezmínil.
Předem děkuji za odpověď. Petra

fíí (Po, 28. 3. 2011 - 11:03)

Skoro 4 týdny po operaci(Hohmann).Ruka tam jak bolela nebolí vůbec. Dotknu se nosu a pod. Co teď bolí je zákrok na kosti. Ruku kvůli tomu zatím úplně nepropnu.Ohnutí docelá jde. Ale v koncečné poloze to taky cítím. A pak cítím namožené a natažené svaly a šlachy na předloktí, jak dlouho nic nedělali. A samodzřejmě pobolívání ramene od neustálého šetření ruy, ale to už mám tak 2 měsíce. Chodím 2x týdně na RHB, (protahování a ultrazvuk).Kdyžtak dám pak zase vědět, jestli to někoho zajímá.

tereza (Ne, 13. 3. 2011 - 15:03)

dobry den, chtela bych se zeptat jestli je normální, aby po 2mesicích od operace tenisového lokte, byla bolest stále pomerne silna, v krajnich polohách pri nataženi a ohnutí ruky...na rehabilitace chodím od sundání dlahy a pokroky nepocituji..dekuji za odpoved..

george10 (Út, 22. 2. 2011 - 17:02)

Fíí, je to přesně, jak...Ahoj Jano ,můžu vědět kde vám ten loket dělali?Již rok mám tyto problémy,taky jsem byl 3x na obstřiku,úleva jen krátce ,masáž, elektrika .Nevím co s tím dále.Pracuji jako obkladač ,takže to cítím při každém pohybu.Děkuji za odpověď.

Dada (Út, 22. 2. 2011 - 14:02)

Tak se zase ozývám.....k bolesti lokte se mi
zablokovala krční páteř,takže jsem dnes navštívila rehabilit.středisko a zítra začínám s ultrazvukem lokte,masáže a léčba krční páteře.Mám to prý vše od ní.Už nechci
další obstřik, zkusím tyto procedury a pak se ozvu, jestli se zlepšil loket, vždyť já
nic pomalu neudržím v ruce,učesat se nebo
zamíchat při vaření oběd,prostě pravačka
na nic.......

fíí (So, 19. 2. 2011 - 08:02)

Fíí, je to přesně, jak...Paní Jano, kontaktujte mě prosím na [email protected] chtěl bych se ještě na něco zeptat. Díky

fíí (Pá, 18. 2. 2011 - 12:02)

Stav po aplikaci fokusované rázové vlny ESWT a plazmy ACP , výrazné zhoršení. Ani se nedotknu nosu, jak je to silná řezavá bolest. Nikomu rozhodně nedoporučuji. Nevím , jestli vydržím do operace , nebo si budu muset vzít PN . Nenechte se napálit reklamními webobými prezentacemi s 90 ti % úspěšností. Prý když nepomůže , tak nemůže uškodit - tak na to mám jiný názor.Jedná se akorát o zisk poskytujících lékařů. Rozhodně nechoďte na tu fokusovanou ( silnější ), když už to zkusit tak po malých dávkách s klasickou radiální. Léčba vlastní krví ACP - taky bez efektu akorát zhoršení .

Jana (Ne, 13. 2. 2011 - 18:02)

Fíí, je to přesně, jak píšeš. Zánětem vznikají na úponech mikrotrhlinky, které změní strukturu úponu, čím víc mikrotrhlinek, tím víc bolestí člověk cítí. Vlastně řečeno po lopatě jsou to jizvičky, které při každém pohybu zavazí a tedy způsobují bolest a malé hematomy na nových a nových místech. Na to už potom ani obstřik nepomůže, protože se jedná nejen o neinfekční zánět ale už i o mechanické poškození v pozdějších fázích. Proto pomáhá pouze operace. Operační metoda spočívá v uvolnění úponu natahovačů svalů, snesení tenké kostní lamely z místa pod úponem, odstranění části vazu hlavičky vřetenní kosti a revizi kloubní štěrbiny s případným odstranení zbytnělé řasy kloubní výstelky. Svalový úpon se pak přišívá nepatrně níže s menším napětím svalového úponu. Pooperačně se přikládá sádrová dlaha. Zní to složitě, ale operace trvá cca 30 minut, dělá se v celkové narkóze, sádrová dlaha se přikládá až asi dvě hodiny po operaci, protože se kontroluje před přiložením sádry rána a případně se ještě převazuje. Jizva zvenku je malá - 5 cm, uvnitř je naštěstí nevidíte. Sádra působí velmi dobře analgeticky, takže pooperační stav není bolestivý. Za dva dny jdete domů. Já jsem šla už za čtyři týdny na operaci s druhou rukou, takže s tou operovanou už jsem po čtyřech týdnech všechno zvládala. Teď jsem absolutně bez problémů. Jsem 3 roky po operacích. Před tím jsem se rok a půl trápila v příšerných bolestech, kdy mi věci vypadávaly z rukou. Už bych do žádných hokusů pokusů nešla, rovnou bych to řešila operativně, zbytečně mě to stálo spoustu času i peněz. Toť moje rada pro všechny trpitele. Jestli se chcete na něco zeptat, ptejte se, ráda odpovím.

Maky (Pá, 21. 12. 2018 - 21:12)

Prosím o radu,od června se taky trápim s tenisovym loktem..denodenni bolesti.mela jsem obstriky,elektriku,sádru,lasery,razovy vlny tři,tejpy,nic nepomáhá..doktorka napsala doporučení k ortopedovi na vyšetření a operaci..myslíte že mi tu operaci udělají a pomůže mi něco konečně???

fíí (Ne, 13. 2. 2011 - 12:02)

Dano, já si také myslím, že paní Jana má pravdu. Čaje a podobné přípravky bohužel nepomohou. Já jsem také zkoušel různé způsoby( viz.mé příspěvky výše), masti,analgetika,prizniczové zábaly, teplé, studené,magnezium , dokonce jsem byl i u paní , které dělá REI-KI ( bez efektu), pak laser, rázová vlna, ACP, měsíc jsem bral nesteroidní antirevmatika. Bohužel obtíže stále přetrvávají. Neříkám, že např. rázová vlna nemůže pomoci. Před 3 lety mi vyléčila natažená třísla,a laser zase bolesti šlach na chodidle,ale to nebyly tak silné bolesti - možná kdybych přišel před tím, než jsem to po obstřku zatížil tak snad.Asi záleží , s jak moc " rozjetým postiženým " člověk přichází k té které RHB. Bohužel tenisový loket je neinfekční zánět a po čase se mění a degenuruje struktura úponu. A myslím, že zánět sám nezmizí.Když už je úpon změněn, tak asi pomůže jen operační řešení. Držím Vám palce ať se toho co nejrychleji zbavíte a dejte vědět co a jak .

Eva (Čt, 10. 2. 2011 - 19:02)

Včera jsem navštívila...taťka používal na tenisový loket Tenarene akut. Ale asi to chytil hned na začátku.

Reklama

Přidat komentář