Reklama

Panická porucha PP7

JOHANZ (Čt, 10. 1. 2008 - 09:01)

DITUŠ
JÁ TĚ ŽERU I S TOU SLEPICÍ:-)

Dituša (Čt, 10. 1. 2008 - 00:01)

To je teprv smrt!:-(
Bezdomovec doplatil životem na spánek v kontejneru v centru Bratislavy. Ráno přijeli na Obchodní ulici popeláři, kteří si 55letého muže v kontejneru nevšimli a odpadky i se spícím mužem vysypali do popelářského vozu.
...achjo,to se dějí věci,
tak budme rád přeci,
že žijem ,i když s PePkou,
že bydlíme a nemáme jinou nemoc vleklou.
Jen PP...

Lenko,ty sis dala nášup? Herdek,já mám hlad.První fázi spaní mám za sebou,ted mně s tó slepičkó začly chuťový buňky zas cvičit.

Dituša (Čt, 10. 1. 2008 - 00:01)

Ks ks kssss,syčí papiňák,
slepička nedělá už kokodák.
Za trest ,že ji zabili,
nezměkne už za chvíli.
V hrnci se však převaluje,
už nepiští a nemutuje,
jen tiché hrnce syčení
a vývaru vonění
se nese bytem Lily
ááách,kež bychom tam byli-y!
Vývar byl to přesilný,
tuží zdraví rodiny.
Kořenová zeleninka,
co strouhala ji Lilinka,
dodá chuti,vitamínů
pomůže od šedých stínů,
od strachů a chmurných splínů.

Dobrou noc všem.

Lenka (Čt, 10. 1. 2008 - 00:01)

Lily a vařila jsi tu slepici v papiňáku? To by mě asi štvalo tu starou mrchu vařit tak dlouho a aby byla i pak tuhá.

Lenka (St, 9. 1. 2008 - 23:01)

Lily, klídek, určitě to zvládneš. Máš nějaké prášky zklidňováky? Mně taky hodně pomáhá vědomí, že mám mobil u sebe a že kdykoli můžu zavolat manželovi a i když je teď mimo Prahu, tak mi ke zklidnění stačí, že ho slyším.

Lenka (St, 9. 1. 2008 - 23:01)

Edušo, tak se zkus juknout na tohle...
http://www.denik.cz/babyboom/kasel.html
Ale nevím kolik Matýskovi je. A pak mým dětem pomáhal šátek nebo plena na hlavu, uvázaná na babku. Přeju,ať se oba v poho vyspíte.
Miss, to je mi líto. Byla jsem v úplně stejné situaci. Několikrát jsem si říkala, že bych tátu měla navštívit a pak najednou bylo pozdě.
Jdu do peří, jak jsem teď moc nejedla, protože mi bylo ouvej, tak večer jsem se přežrala a teď je mi ouvej znovu. Jsem čuně.
Přeji všem dobrou bezpepinovou noc.

Lily (St, 9. 1. 2008 - 22:01)

text

Lily (St, 9. 1. 2008 - 22:01)

text

Eduša (St, 9. 1. 2008 - 21:01)

Lenko,Matěj je naučenej, že se jde po poledni spát, ale jak mu bylo dneska blbě, tak asi nemohl usnout nebo nevím, Teď v postýlce pořád kašle, asi jak mu stékají hleny, to bude noc :-( a to jsme navíc sami doma :-(

Lenka (St, 9. 1. 2008 - 20:01)

Ahoooj všem:-)
Tak ty moje hnusný stavy byl opravdu PMS. Ufff...už je mi o poznání lépe. Teď ještě jak to proběhne, doufám že to nebude nijak moc silný.
Zuzko, jak se to stěhování blíží, tak jsem nervoznější čím dál víc. Ale máš pravdu, byt si necháváme ( ostatně nejstarší syn se v červnu vrátí a bude pokračovat v Praze ve studiu) a budeme do Práglu jezdit na víkendy:-) Na jednu stranu jsem ráda, už mě tady ubíjel ten každodenní stereotyp. Ale zase tady mám kamarády, maminu, tchýni a tam neznám nikoho. A ani ještě nevím co budu dělat. V Hluboké je Zoo, ale to je od Jindřicháče 50km. A do Jihlavy je to ještě dál. Hehe...asi půjdu dojit kravky:-) A nebo do nějaké pštrosí farmy. Ještě uvidím, zatím nějak moc práci nesháním, protože v únoru mám jít stejně ještě na operaci.
Edušo, když kluci byli malí, tak popolední spánek byl pro mě takový relax. Zahnala jsem je do postele, lehla si k nim a když jsem na ně nereagovala, za chvíli spali jako když je do vody hodí...a já s nima. Horší bylo když spánek přes den přetáhli, to se pak budili v noci a chodili si hrát k nám do postele... s dřevěnýma kostičkama.

Eduša (St, 9. 1. 2008 - 19:01)

Lily, naprosto chápu, že ač bys měla mít z nové práce radost, tak máš strach a navíc ještě jízda do Brna. Ani nevím, co ti poradit, v tvé situaci bych se taky hrozně bála, ale zase pokud nepojedeš, tak se nedostaneš ani o krůček dál. Tak si řekni, že kdyby ti bylo hodně zle, tak prostě sedneš na první autobus a pojedeš zpátky domů. Možná právě taková náhlá změna by ti v psychice pomohla.
S těi dětmi, jak píšeš Ditě, tak ono to u vlastních dětí bereš trochu jinak. Zkrátka musíš, i když se ti nechce ani komunikovat. Mně bylo dneska dost zle, Matěj mrzutý, dostal rýmu, břicho mě už hodně tíží, špatně se mi dýchá a motala se mi hlava, tak jsem si chtěla lehnout, ale prostě dítě tě nenechá, musím odsávat rýmu atd., pak člověk zapomene i na to, že je mu zle.

Lily (St, 9. 1. 2008 - 18:01)

text

Miss (St, 9. 1. 2008 - 16:01)

Ahojte tak ja mam za sebou dnes pohreb, zomrel mi otec o pohrebe som sa dozvedela na poslenu chvilu, nevideli sme sa 10 rokov, mam strasne zmiesane pocity plakala som na pohrebe koli tomu, ze som si vravela preco to vsetko nemohlo byt inak, teda, ze ako rodina sme nikdy spolu neboli...je to uz pasé teraz...boli tam aj moji dalsi nevlastní 2 bratia, tretí nebol neviem preco, vsetko to bolo také divné, malý pohreb, ja som si otva ani nespoznala ;( v truhle...

Zefir (St, 9. 1. 2008 - 15:01)

Ještě k placení u psychologa. Podle bodu 3 dokumentu, jehož odkaz uvádím, se pravidelné návštěvy neplatí:

http://tinyurl.com/348c62

jiřina (St, 9. 1. 2008 - 15:01)

Holky, tak se k Vám přidávám se zdravotníma problémama. No ozvaly se mi ledviny, ne kolikama, ale velkou zátěží a tlakem, takže dnes jsem se už nemohla ani ohnout.
Už v pátek jsem si od naší známé dovezla výluh z grepových semínek a čaj na pročištění a musím začít držet dietku, a to je to nejhorší!!!! Známá mi včera volala, že jsem ji neposlechla, že pořád ty ledviny zatěžuju, takže ode dneška jsem najela na větší pitný režim, žádný smažený, pečený, sladkosti, bílé pečivo, ajajajaj, vůbec nevím, co budu jíst, ovoce, zeleninu, rýži ....
Jsem trouba, dřív jsem v noci lítávala i 2x za noc na záchod, a v posledních dvou měsících vůbec, to už mě mohlo trknout, plus psychická zátěž a už to bylo. No snad to nějak s tím jídlem zvládnu.
MAMČO, všechny příznaky, který jsi popisovala u své známé, měla taky moje segra, už se to schylovalo k hospitalizaci, ale vydržela, než jí zabrala AD a pak už se to lepšilo, akorát shodila skoro 15 kg. No v současný době už zase 8 nabrala, takže věřím, že i Tvoje známá ten prvopočátek léčby zvládne tak, aby nemusela do nemocnice.
Jo holky, s maminkou mám přesně takový zkušenosti, jako DITUŠA. Je zatvrzelec vůči doktorům, a pokud se segrou chceme něco s ní řešit, tak se akorát rozčílí a není s ní řeč. Kdysi segra objevila, že vyhodila pozvánku na gyndu a to se mamka chovala jak malý děcko, je jí 63, takže máme ty mamky přibližně stejně starý.
EVIKU, no krásně jsi popsala zabíjačku a je fakt, že na dědině to děcka berou jako samozřejmost, kdežto naše městský holky nechápou a štítí se toho. I když přiznávám, mě to taky dělá zle.
A k Tvým problémům, ještě že jsi se nedala a šla jsi hledat lékařskou pomoc jinam, tak už máš aspoň jasno, co Ti je, od čeho ty problémy máš a vidíš už nějaké řešení. DNes jsem byla taky na gyndě, trochu mě potrápila, ale je to v pořádku. To vždycky padá balvan ze srdce .....
LILY, máš toho naskládanýho hodně, kolem Tebe se to negativní zátěží jen hemží. Děláš co můžeš, to je jasný, ale určitě by jsi si měla objasnit konkrétní příčiny, protože bez tohoto pochopení se Ti to bude točit neustále dokola. Jsi si toho všeho vědomá, protože je to velmi okatý, ale pořád TI chybí ten konkrétní krůček. A ten akumpresurou nevyřešíš.
DUCHMERY, to co jsi napsala, že už jsi profesně nahlodaná tak, že kolikrát říkáš věci hodně automaticky, tak ten pocit ze sebe mám taky. Nedávno mě na to upozornila dcera a jsem jí za to vděčná, abych neobtěžovala okolí, samozřejmě v tom dobrým slova smyslu. Proto se snažím psát obecně, tak, abych to směřovala ke všem lidem.
DITUŠ, teď Tě ta PP taky hodně provokuje, je to taková "tvoje kamarádka", která je vždy u Tebe, sakryš, jak se jí zbavit!
No, v podstatě je tam taky ta samá odpověď, co u LILY.
EDUŠ, dneska vedle mě seděla v čekárně nastávající maminka, tak jsem si vzpomněla na Tebe, sem tam chuděra hekla, jak ji to mimčo asi koplo, říkala, že už bude ráda, až se to narodí. Tak nech malýho, ať se vzteká a lehni si aj tak.
TeĎ přišla mladá ze školy, tak jdu vysondovat, co novýho. Ahojky

Eduša (St, 9. 1. 2008 - 14:01)

Mně se motá hlava, malej nechce spát,vzteká se a já bych si tak lehla :-(

mamča (St, 9. 1. 2008 - 14:01)

děvčata děkuju vám za rady a za příspěvky,dnešek jsme zvládly,dopol.byla u nás i s klukem,lexaurin ji trošku zklidnil,dokonce snědla polívku,protože jsme jedli všichni a ona neměla čas přemýšlet,no ted je doma s klukem a odpočívá a včerejší můj rozhovor s jejím mužem trošku zabral,volal,že přijde dřív,tak ona se neděsí toho,že by byla sama doma,protože já jdu pracovat navečer.Asi ji hospitalizaci nabídl,ale myslím,že nechce,ale je ve stavu,kdy za ni musí rozhodovat jiní...počkám do konce týdne,to jí pomůžu,pak má doma muže,no a pak jde na kontrolu,teda vezu ji na kontrolu no a pak se uvidí.Ještě mi řekla,že se jí to nejvíc zhoršuje,když má dosta menzes...??pokusím se najít nějakého psychoterapeuta a děkuju moc za odkazy,udělám,co půjde.Každej můžem na tom být podobně,hlavně v dnešní době...
Tak ještě jednou díky a buďte v pohodě.

Eduša (St, 9. 1. 2008 - 14:01)

Dituš, to je jako s mojí maminou, už v lét si stěžovala na arytmie a myslíš, že s tím někde byla? Vykašlala se na to a to jsem jí už asi 100x říkala, ať jde.Ono těžko někoho donutíš, aby se sebou něco dělal, když sám nechce a pokud ho budeš nutit, tak ho akorát tak naštveš. Máme o maminy starost, ale jsou to dospělé ženské. Mojí mamině je letos 60, takže jsou zhruba stejně staré. U mojí maminy to bude problém spíš s váhou. Chodila do nutriční poradny, tedy byla tam asi 3x, pak toho nechala, protože byla líná se sebou něco dělat. Přitom já i ségra jsme do ní hučely, aby tam chodila dál, jenže to jí tam stejně nedotáhneme násilím. Musí sama chtít

Dituša (St, 9. 1. 2008 - 14:01)

No to jsem si mohla myslet,že něco od žrádla a zabíjačky:-))).
Dášenda, Pajka,Jitka--jak se jí asi daří hubnutí?

evakrk (St, 9. 1. 2008 - 14:01)

No bodejť by ne. Holka z města.
Na vesnici se střelí prase, pustí se mu krev, děti ji míchaj, aby byly dobrý kroupáky a krev se nesrazila a prase se šoupne do necek, poleje vařící vodou, posype kalafunou (prášek) a železnejma zvonkama drbe, dokud nejsou všechny štětiny pryč a nemá krásně holou kůžičku. Aby byl v pekáči bůčíček s kůžičkou krásně propečenej a nemělas mezi zubama štětiny. Tož tak.
S mamkou jsi udělala dobře. Neříkám brát návštěvy u doktora jako národní sport, ale než něco zanedbat, tak je lepší jít.
Ježiš buchtýýýýýýýýýýýýý. A tvarohovýýýýýýýýýýýýý. Auuuuuuuuuuuuuuu. Já mám zašitou poslední malinkou krabičku cukroví a tak hřeším, ale málo.
Dlouho tu nebyla Dášenda, asi má plno starostí s novou prací.
Tak ahoj všichni.

Reklama

Přidat komentář