Reklama

píštěl

Klára (So, 12. 5. 2012 - 11:05)

Prosím také o...Dobrý den, právě před pár dny mě tento problém také trápil, jsem člověk který nejde k doktorovi ani kdyby měl chcípnout na místě, takže sem si musela poradit sama. Koupila sem si Ichtoxyl (černou mast), který vytahává hnis na povrh, gázové tampónky a bezpolštářkouvou náplast. Každé 4 hodiny sem si to mazala a přelepovala, k tomu samozřejmě max. denní dávku Ibalginu či Panadolu, záleží na tom co Vám víc zabírá. První dvě noci sem bolestí skoro nespala, nešlo to ani na boku, ale vydržela sem i před den v práci (pod práškama). Čtvrtý den po udělání tvrdé a horké boule sem zničeho nic dostala horečku, tak sem si na chvíli zdřímla a když sem se probudila bylo mi jako kdybych nic neměla - absces totiž trošku praskl a uvolnil se tlak. Přez další noc to prasklo úplně, vytékal z toho skoro dva dny hnis s krví, ale již sem ani nepotřebovala prášky proti bolesti, horečka také sama zmizela. Myslím, že mi velmi pomohla ta Ichtoxylová mastička, ale také vysoký práh bolesti, který sem si nastavila vytrpěním všeho bez doktorů doma a také to že sem neležela akorát celý den v postelli v klidu, ale musela sem například se psem na procházku či mhd do práce a tím jak se to namáhalo tak se to podle toho co sem četla na internetu hodně urychlilo. Po té co přestal hnis vytékat sem si přímo ránu začala vyplachovat Betadinem (desinfekce která nepálí)- není to příjemné, ale zabrání to zánětu a zatáhne ránu. Jelikož to nechci už nikdy zažít, mažu si tu zahojenou ranku jednou za týden tím Ichtoxylem, který má i protizánětlivé účinky. Zatím je vše v pořádku, doufám že to vydrží. Hlavně si absces nenarušujte, ani jehlou ani mačkáním. Mohla byste dostat otravu krve. Přeji úspěch minimálně takový jako sem měla já.

Aleš (Čt, 3. 5. 2012 - 18:05)

KAJI007
DOBRÝ DEN, nejsem...Měl jsem opakované píštěle také jako dítě, od 8 do 10 let jsem prodělal 11 operací píštěle. Pořád se to vracelo. Až otec podplatil doktora, tak se to teprv povedlo.
Dobře se na ten úplatek pamatuju, 500,-Kč v r. 1974, to je jako cca 10.000.- v dnešních penězích.

ZUZANA (St, 2. 5. 2012 - 19:05)

KAJI007
DOBRÝ DEN, nejsem lékař takže nemůžu soudit co je pro Vás určitě nejlepší ale rada č.1 je abyste s ním zašla ihned k doktorovi aby se něco nezanedbalo a popřípadě se opravdu píštěl nevrátila, i když u tak malého dítěte je to velice zajímavé, myslela jsem že se to projevuje v pozdějším věku. Každopádně já jsem si na bolest stěžovala 2 roky a až ted po známosti jsem si vyběhala veškěré vyšetření a už jsem to měla 7cm hluboké a 3cm veliké takže jsem si vytrpěla ukrutné bolesti a hospitalizaci 5 dní ve špitále. Jinak se to dělá ambulantně ale jelikož jsem to měla hluboké tak mi dávaly celkovou narkozu! Určitě nic nepodceňujte, děťátko máte malé tak at na to později nedoplatí (tak jako já). Přeji hodně zdravíčka a pokud možno bez bolestivost! Budu držet pěstičky at vše dopadne NEJLÍP!ZUZANA

kaji007 (Po, 23. 4. 2012 - 21:04)

Hezky vecer, mam k tomuto tematu momentalne hodne dotazu. Kdyz byly memu synovi 3 mesice,tak prodelal v Krcske nemocnici chir.zakrok konecniku-apses...byl viditelny a nahmatatelny, vytekal mu z konecniku hnis,lekari se to snazili zahnat visnovou masti,ale bohuzel to nepomohlo. Operace tenkrat probehla v poradku. Ted je synovi 5 let. Pred mesicem jsme si vsimli,ze mu z konecniku vyteka voda-ne nepretrzite,ale jako by se tam vzdy neco naplnilo a vyteklo to,ale z venku neni nic videt. Je to cira voda bez zapachu a nestezuje si na zadnou bolest. A dnes jsem se odhodlala zavolat detske lekarce a ta mi jen rekla,ze si mam vyzvednout zadanku do Krce,ze tam opravdu musime,ze to vypada prave na pistel. Uz ted se desim toho,co bude nasledovat. Tak me zajima,jak probiha prvotni vysetreni. A pokud by byl nutny zakrok,tak jak probiha ten a jak dlouhy tak byva pobyt v nemocnici po tomto zakroku.
Moc dekuju za jakou koliv odpoved.

ZUZANA (Po, 23. 4. 2012 - 18:04)

Elen: Já být Váma, tak si s tím raději nezahrávám, je to přece jenom otevřená rána a pokud ještě říkáte že je to veliké, kdo ví jak je to taky hluboké! Já osobně jsem ráda, že se mi po 3 měsících pravidelných kontrol a proplachů rána sama zatáhla aa už mám pokoj-ťukťukťuk...uvidí se na jak dlouho, poněvadž abscesy se rády vracejí! Každopádně jakákoliv podezření z mé strany na sobě budu mít tak jdu IHNED k lékaři, je to lapač infekcí a to není dobré!

Elen (Po, 16. 4. 2012 - 05:04)

Prosím také o radu.
Poprvé jsem měla operované absces v dubnu loňkého roku, vytvořil se mi v sedací části, údajně hluboký na 2 prsty. Bylo to velmi bolestivé, u proplachů jsem viděla všechny svaté .. nicméně se vyléčilo .. než se v červenci udělal znovu na tomtéž místě. Opět operace, pravidelné proplachy, dlouhé léčení. V místě jizvy se mi ale udělala bolestivá zduřenina, v první chvíli jsem myslela, že je to "uzel na jizvě". Pak to poprvé prasklo a já zjistila, že je to píštěl, asi 2cm od řitního otvoru, lze dobře i nahmatat kanálek, který vede kamsi do střeva.
Pravidelně se vždy laneje, praskne (nebo mu malinko k prasknutí pomůžu mírným tlakem), vyprázdní se, je vidět dirka vedoucí kamsi .. a tak pořád dokola. K lékaři se mi s tím zrovna jít nechce, s těmi abscesi jsem si opravdu užila svý a říkám si, že pokud to vytejká ven, je to lepší, než aby se to zase někde ukládalo a vyvolalo to další absces.
Existuje nějaká přírodní léčba, jak ke zhojení píštěle pomoct ? Pár šťastlivcům se i píštěl zhojila sama, sama se zatahla. Doufám, chci věřit, že to bude i můj případ, opravdu o operativní řešení nestojím :(

ZUZANA (Po, 2. 4. 2012 - 07:04)

Takže 30.3.jsem měla poslední kontrolu, panu doktorovi se to líbílo a tak mi to už nechal tak at se to samo zatáhne"Začíná ěm to svědět,tak se to asi hojí!Snad je vše na dobré cestě!Přeji i V8m aby se to ke konci obrátilo k lepšímu a měli jste pokoj! Pokaždé nemusí být poźdě!!!

Jitka (Út, 27. 3. 2012 - 15:03)

Ahojky měla jsem špatný porod a po prasknutí až 3cm po konečník mi zjistily v hrázi píštěl 1cm velkou . Prošla jsem plastikou bohužel s vývodem ilestomii po víc jak půl roce zanoření a ted po víc jak roce jsem byla na operaci AP - anální páska jelikož svěrač Z 75% mimo provoz . včera mi vyndali stehy tak doufám že už bude aspon trošku klid a snad to i pomůže :-) .

ZUZANA (St, 29. 2. 2012 - 09:02)

UPLNÝ BORDELISMUS A JEDNAJÍ JAK S PRASETEM!!!PLNÝ SOUHLAS S NAZOREM...JINÉ PRACOVISTĚ-MORÁLKA UPLNĚ NEKDE JINDE!!!JENŽE JÁ TO TAK NENECHÁM JSEM ODHODLANÁ POSLAT STÍŽNOST JENŽE SE OBÁVÁM JESTLI TO MÁ SMYSL V TOMHLE POKUR..NÉM STÁTĚ A HLAVNĚ VE ZLÍNSKÉ CHIRURGII!RUKA RUKU MYJE TO JE AŽ NEUVĚŘITELNÉ!!!

pacient (Út, 28. 2. 2012 - 17:02)

No tak já už nevím opravdu...Doktoři jednají s pacienty jako s obtížným hmyzem. To je katastrofa! Všichni měli odejít do Německa, jak vyhrožovali, aby se naučili, jak se mají chovat, NADLIDI!

zuza (Út, 28. 2. 2012 - 08:02)

No tak já už nevím opravdu co si mám myslet, pokaždé mě měl jiný doktor takže jiný postup léčby!!!Už si připadám jak DEBIL!!!A taky jsem se s něma včera pohádala a vyžádala jsem si protokol a postupu operací a budu to řešit už trošičku jinak....taková banalita jak oni vykládají a tak mi to zkazily!!!Po první operaci mi nedali vývod takže se mi tam udelal zánet a ted trpím daleko vic a je ze me vetsi mrzák jak predtím!!!

Dana (Pá, 24. 2. 2012 - 21:02)

Dobrý den, já jsem před každou operací musela jít na vyšetření , do píštěle mi vstříkli barvivo a pod rentgenem zjistili, jak je píštěl rozsáhlá. Poté jsem šla na operaci. Pro mne operace bolestivá nikdy nebyla, jen trošku nepříjemná, přeci jeto na choulostivém místě. Naposledy jsem šla po 5 dnech po operaci domu, poté 3 x týdně na proplachy .Po 3 měsících se vše zahojilo a zatím je vše v klidu.

Monika (Čt, 23. 2. 2012 - 22:02)

Dobrý den, mám také problém s píštělí. Od září si mačkám hnis a doufám, že to někdy skončí, ale konec to nemá:-(, k lékaři jsem jít nechtěla. Chtěla bych se Vás zeptat, zda je operace bolestivá, jak probíhá a jak dlouho je potřeba ležet v nemocnici? Děkuji mco

Dana (Čt, 23. 2. 2012 - 17:02)

Já mám zatím 4. roky klid, ale tuto nemoc už jsem měla 4x.Já byla vždy doma než se píštěl celá zatáhla a srostla.Ale píštěl jsem měla hodně velikou a na několik měsíců jsem měla dreny.Nikdo mi nedokázal říct,z čeho se toto dělá.

zuza (Čt, 23. 2. 2012 - 15:02)

Jestli máte takhle hlubokou...Dneska mi to ambulantně prořízli a čistili peroxidem do hloubky....teda nic prijemneho opravdu a v pondělí jdu nanovo!!!Z čeho se to vůbec na nás tak vyklubalo???Nevím ani jak dlouho budu na PN! Vy už tomáte tedka v pořádku? Já doufám, že je to u mě na dobré cestě!

Dana (St, 22. 2. 2012 - 21:02)

Jestli máte takhle hlubokou píštěl, tak já jsem si musela hlídat , aby se moc rychle neuzavírala, stalo se mi , že se rychle uzavřela a museli mi ji znovu proříznout, ale to už jenom ambulantně. Dělala sem si jenom ty proplachy peroxidem a při každé návštěvě wc , sprchovala čistou vodou. Držím palečky ať máte rychle vše v pořádku. Dana

Z (St, 22. 2. 2012 - 08:02)

Dobrý den, mě řekli po...No mě popravdě bylo řečeno jedním doktorem že se mám sprchovat jenom vodou čistou a druhý mi zase řekl že se tam nesmí dostat ani voda...takže opravdu nevím na čem jsem...mám perianální píštěl....dneska si zajdu do lékarny aby mi poradili...nyní jsem se vysprchovala intimním gelem CHILLI tím nejšetrnějším, tak snad jsem nic nepokazila...Každopádně i tak děkuji za odpoved:)

Dana (Út, 21. 2. 2012 - 21:02)

zvládla jsem během 4 dnů 2...Dobrý den, mě řekli po operaci, hlavně sprchovat,také jsem si dělala výplachy peroxidem, ale to záleží na domluvě s doktorem.

Z (Út, 21. 2. 2012 - 17:02)

JJzvládla jsem během 4 dnů 2 operace píštěle, může mi nekdo říct jestli se můžu normalne sprchovat a nevadi když tam nateče voda?je to velice neprijemne, nechali mi tam otevřenou naříznutou ránu asi 4 cm....a vytéká z toho hnis, což je dobře ale jedná se mi o to sprchování?? děkuji

ZUZANA (Út, 21. 2. 2012 - 17:02)

JJ

Reklama

Přidat komentář